تعمیرات حرفه‌ای موبایل و تبلت در مشهد

تعمیرات حرفه‌ای موبایل و تبلت در مشهد

منو

مقالات آموزشی و تعمیراتی موبایل

معنای رسانای الکتریکی

رسانایی الکتریکی به مفهوم قابلیت هدایت جریان الکتریکی در یک ماده، و یکای آن در سیستم استاندارد بین‌المللی واحدها، زیمنس است. در بعضی از مواد، انتقال بار الکتریکی از نقطه ای از ماده به نقطه دیگر آن به آسانی صورت می‌گیرد و در بعضی چنین نیست. به عنوان مثال اگر سر یک سیم مسی را به میلهٔ نایلونی باردار و سر دیگر آن را به یک گلوله که در ابتدا بدون بار است، وصل کنیم، با نزدیک کردن اجسام باردار دیگر، معلوم می‌شود که گلوله باردار شده‌است؛ بنابراین سیم مسی که در آن انتقال بار صورت می‌گیرد، رسانا است. هر رسانای الکتریکی در برابر جریان الکتریکی از خود مقاومتی نشان می‌دهند. مقاوت برخی از رساناها از رساناهای دیگر بیشتر است.

Reza Arefi

شماتیک چیست؟

راه حل های سخت افزاری چیست؟

مجموعه ای از اطلاعات بصری در قالب مسیرها، نقاط اندازه گیری و اطلاعات ارزشی برای مقایسه است که برای تکنسین ها بسیار مفید است، تکنسین ها در کار خود اغلب نیاز به ارجاع داده های غیر از شماتیک ها مانند مقادیر مرجع از ماشین های معمولی دارند. و با باز کردن مکرر شماتیک ها و طرح های PCB اندازه گیری کنید.

پردازشگر موبایل

پردازشگر موبایل

بررسی تخصصی پردازشگر های موبایل

پردازنده های موجود در گوشی های موبایل

پردازنده ها در موبایل به چند دسته تقسیم می شوند؟ کدام یک به دیگری برتری دارند؟

زمانی که در گوشی های موبایل از CPU صحبت می کنیم بهتر است از واژه SOC یا (System On Chip) استفاده کنیم. دلیل این نامگذاری هم وابسته بودن تمام پردازش های یک موبایل به این تراشه می باشد، به گونه ای که هسته های پردازشی، GPU ،RAM، مودم و غیره همه در ارتباط مستقیم با تراشه یا به عبارتی SOC می باشد. سایر امکانات گوشی نظیر میزان مگاپیکسل دوربین گوشی همراه و همچنین کیفیت فیلمبرداری دوربین نیز به این تراشه و توانایی آن در پردازش اطلاعات توسط آن بستگی دارد. در این مقاله به بررسی برخی از مطرح ترین انواع پردازنده های مورد استفاده در یک گوشی همراه می پردازیم. در حال حاضر بیشتر گوشی های ساخته شده توسط شرکت های بزرگ نظیر اپل، سامسونگ، هواوی و غیره از پردازنده های Snapdragon، Mediatek، Exynos و Kirin استفاده می کنند.

Qualcomm Snapdragon

پردازنده های شرکت آمریکایی کوالکام که از محبوب ترین و البته گران ترین نوع پردازنده های موجود در بازار به حساب می آیند، که با نام Snapdragon شناخته می شوند. پردازنده های فوق در سه سری تولید می شوند و از کیفیت فوق العاده بالایی از نظر ساخت و کارکرد برخوردار هستند. سری 400 برای گوشی های پایین رده مورد استفاده قرار می گیرد، سری 600 که کارایی متوسط دارد برای گوشی های میان رده تولید می شود و سری 800 در ساخت گوشی های پرچمدار استفاده می شود.

پردازنده های اسنپدراگون از نظر منتقدین و کاربران جزو بهترین پردازنده های موجود در بازار شناخته می شوند، دلیل این امر عملکرد بسیار عالی این گوشی در تست های مختلف، مصرف پایین انرژی و همچنین تولید گرمای کم می باشد. دلیل این امر استفاده از سیستم پردازش مجزای شرکت کوالکام می باشد که به وسیله آن پردازش هر بخش به صورت جداگانه صورت می گیرد، به عنوان مثال ثبت تصاویر دوربین توسط بخش خاصی از تراشه صورت می گیرد. وجود همین مورد باعث بهبود عملکرد پردازنده و همچنین تولید حرارت کم در گوشی می شود. عدم وجود همین موضوع در پردازنده های Mediatek باعث ایجاد گرما در حین استفاده از دوربین گوشی می شود.

یکی دیگر از قابلیت های جالب این سری پردازنده، شارژ سریع (Quick Charge) آن می باشد. شرکت کوالکام با عرضه اولین سری از پردازنده خود با نام S4 pro تا به امروز که سری 845 را روانه بازار کرده، قابلیت شارژ سریع را به عنوان یکی از برتری های پردازنده خود نسبت به سایر رقبا معرفی و هر نسخه از آن را نسبت به قبلی بهبود بخشیده است. طبق ادعای شرکت کوالکام، آخرین نسخه از آن (Quick Charge 4) قادر است در مدت زمان 15 دقیقه شارژ باتری را از 0 تا 50 درصد برساند و یا با 5 دقیقه شارژ می توانید 5 ساعت از گوشی خود استفاده کنید.


Mediatek

پردازنده های تولید شده توسط این شرکت تایوانی در نزد کاربران موبایل علی رغم قیمت پایین طرفدار زیادی ندارد. دلیل اول این موضوع، عملکرد ضعیف این پردازنده در تست های مرتبط با امور پردازشی و بنچمارک می باشد. علاوه بر این در مواردی هم که پردازنده توانسته در امور پردازشی نمره خوبی کسب کند، در عمل از سرعت پردازشی خوبی بهره مند نیست.


پردازنده های ساخته شده توسط این کمپانی با توجه به نحوه عملکردشان، مقدار زیادی از ظرفیت باتری را مصرف می کنند و علاوه بر آن پردازنده های این شرکت بسیار گرمازا هستند و همین موضوع سبب سرعت بخشیدن به مصرف باتری گوشی می شوند.


اما مهمترین این موارد که تولید کنندگان گوشی به آن اهمیت می دهند عدم انتشار کدهای منبع این پردازنده ها می باشد و همین مسئله ارائه بروزرسانی را برای این گوشی ها بسیار سخت می کند. البته باید به این موضوع اشاره کرد که شرکت مدیاتک با ارائه نسخه سوم از تکنولوژی شارژ سریع خود با نام Pump Express 3، مدعی است که با 20 دقیقه شارژ گوشی شما 70 درصد شارژ خواهد شد. کمپانی مدیاتک اخیرا از سری جدید پردازنده های ده هسته ای و 3 خوشه ای خود با نام Helio X25 رونمایی کرده است. از نظر پردازنده های گرافیکی نیز مدیاتک از پردازنده گرافیکی Mali و یا Power VR استفاده می کند.

Exynos

این پردازنده توسط شرکت کره ای سامسونگ تولید می شود و علاوه بر این شرکت، کمپانی Meizu هم از آن استفاده می شود. شاید بتوان این پردازنده را تنها رقیب جدی اسنپدراگون دانست، به همین دلیل شرکت سامسونگ پرچم داران خود را هم با پردازنده اختصاصی خود و هم با پردازنده Snapdragon تولید می کند. سامسونگ آخرین پردازنده تولیدی خود با نام Mangoose را تولید کرده است. این شرکت از پردازنده گرافیکی Mali در کنار پردازنده های خود استفاده می کند.

Kirin

پردازنده های Kirin توسط کمپانی چینی هواوی ساخته می شوند و در بیشتر گوشی های ساخته شده توسط این شرکت مورد استفاده قرار می گیرند. در ابتدا پردازنده های Kirin جزو پردازنده های ساده بازار شناسایی می شدند و معمولا در رقابت با پردازنده های شرکت های دیگر متحمل شکست می شدند اما با ارائه دو مدل Kirin 950 و Kirin 960 که به ترتیب در گوشی های Mate 8 و Mate 9 مورد استفاده قرار گرفتند، پا به عرصه رقابت با شرکت های دیگر گذاشتند. بیشتر پردازنده های ساخته شده به وسیله این کمپانی تا قبل از دو مدل آخر از هسته های ARM A53 استفاده می کردند، اما در این دو مدل شرکت هواوی از هسته های قدرتمند ARM Cortex-A72 استفاده کرده است. همین امر سبب افزایش میزان مصرف باتری می شود به همین دلیل شرکت هواوی به منظور جلوگیری از این اتفاق، تکنولوژی Big Little را در گوشی های خود معرفی کرد که با استفاده از آن تنها بخشی از پردازنده فعال می باشد و میزان کمتری از باتری را مصرف خواهد کرد.


جمع بندی نهایی

در کل با توجه به پیشرفت های تکنولوزی در این حوزه نمی توان پردازنده ای را نسبت به دیگری بهتر دانست و پیدا کردن جواب این سوال بسیار سخت می باشد. یکی از عواملی که برای تعیین میزان قدرت پردازنده ها بسیار مهم است ارقام به دست آمده از تست هایی مانند AnTuTu و یا Geek bench می باشد و کاربران می توانند با استفاده از اطلاعات، دستگاه مورد نظر خود را خریداری کنند. یکی دیگر از راه های تشخیص عملکرد یک CPU میزان حرارت تولید شده توسط آن می باشد، همان طور که در متن بالا گفته شد حرارت بالای تولید شده توسط پردازنده باعث افزایش مصرف باتری می شود. علاوه بر تمام این موارد تعداد هسته ها و همچنین میزان قدرت پردازشی هر هسته هم می تواند در انتخاب شما موثر باشد. با توجه به تمام این موارد مهم ترین عامل در انتخاب یک گوشی موبایل نوع کارکرد کاربر با آن گوشی می باشد.

RezaArefi


آموزشی

ترانزیستور و نحوه تست

ترانزیستور و نحوه تست

آشنایی با عملکرد ترانزیستور ماسفت

همانطور که در بخش قبلی مقاله عنوان شد، ماسفت به سه پایه سورس، گیت و درین مجهز شده که با اعمال ولتاژ به پایه گیت می‌توانیم جریان الکتریکی بین پایه‌های درین و سورس را کنترل کنیم. زمانی که کلید اتاق خودتان را فشار می‌دهید، مدار الکتریکی وصل شده و جریان الکتریکی به لامپ می‌رسد؛ بنابراین ولتاژ اعمال شده به گیت نیز همین کار را روی ماسفت انجام می‌دهد.



ایجاد کانال بین گیت و سورس پس از اعمال ولتاژ آستانه روی گیت


اتصال گیت به منبع ولتاژ موجب می‌شود تا مقاومت میان درین و سورس به شدت کاهش یافته و کانال عبور جریان از پایه‌های درین به سورس ایجاد شود. زمانی که هیچ ولتاژی به گیت اعمال نشود، مقاومت درین به سورس به شدت افزایش یافته و مسیر عبور جریان نیز از بین می‌رود.


ظرفیت خازنی موجود بین پایه‌های ماسفت موجب می‌شود تا ماسفت به صورت یک کلید ایده‌آل عمل نکند و تاخیر بسیار کوچکی در بین وضعیت روشن و خاموش ترانزیستور ماسفت وجود داشته باشد.


عملکرد ماسفت معمولاً توسط میکروکنترلر تکمیل می‌شود. در حقیقت میکروکنترلر فرمان قطع و وصل کلید را به پایه گیت ماسفت ارسال می‌کند، اما ولتاژ عملکرد میکروکنترلر در محدوده کمتر از 5 ولت قرار دارد و برای عملکرد ماسفت باید حداقل ولتاژ 10-15 ولت به پایه گیت اعمال شود.


به همین دلیل برای استفاده از ماسفت در مدارهای الکتریکی از درایور ماسفت (Driver) استفاده می‌کنند. درایور یک قطعه الکترونیکی است که در بین ماسفت و کنترلر قرار می‌گیرد و سیگنال‌های دیجیتالی دریافتی از کنترلر را به پالس‌های الکتریکی مورد نیاز برای کنترل ماسفت تبدیل می‌کند.


ماسفت غالباً  به عنوان جزئی از مدار مبدل الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با کلیدزنی با سرعت بسیار بالا ما را قادر می‌سازد تا بتوانیم برق را از شکل مستقیم (DC) به متناوب (AC) یا برعکس تبدیل کنیم. سرعت بسیار بالای ماسفت در کلیدزنی موجب می‌شود تا بتوانیم برق متناوب با فرکانس بالایی داشته باشیم. باید توجه داشته باشید که در فرکانس‌های بسیار بالا می‌توانیم ابعاد مدار الکتریکی را شکل قابل توجهی کاهش دهیم و مدارهای کوچک و کارآمدی داشته باشیم.


Reza Arefi

ماسفت چیست ؟

ماسفت که در ساخت بسیاری از مدارهای دیجیتال یا حتی آنالوگ مورد استفاده قرار می‌گیرد، نوعی ترانزیستور محسوب می‌شود و از سه پایه شامل: گیت (Gate)، درین (Drain) و سورس (Source) به همراه اتصال بدنه تشکیل شده است. بدنه ماسفت معمولاً برای دفع موثر گرما به هیت سینک و پایه‌های ماسفت به برد الکترونیکی متصل می‌شوند.


به دلیل سهولت ساخت ماسفت های بسیار کوچک، به سادگی می‌توانیم آن را در مدارهای مجتمع مورد استفاده قرار دهیم. سوئیچینگ سریع و توان مصرفی پایین، موجب شده تا این قطعه الکترونیکی به طور گسترده‌ای در مدارهای الکترونیکی مورد استفاده قرار گیرد.


به کارگیری نیمه‌هادی‌ها در مدارهای الکتریکی پیچیده موجب می‌شود تا نوعی ایزولاسیون بین بخش‌های مختلف مدار نیز ایجاد شود. بدین ترتیب آسیب ناشی از جریان‌های الکتریکی مخرب بدلیل وجود ایزولاسیون ایجاد شده محدود خواهد بود.



Reza Arefi

سلف القائی

سلف القائی


مسئله برای سلف پیشنهاد کاهش تلفات در مدار RFمقایسه تلفات در سلف های مختلف RFدلیل اینکه ما سری LQW را توصیه می کنیم در زیر با استفاده از یک فیلتر SAW به عنوان مثال شرح داده شده است. از فیلتر SAWموراتا (باند عبور 800 مگاهرتز) و سلف RF استفاده شد و یک سلف RF با Q متفاوت در مدار تطبیق جایگزین شد تا از دست دادن درج فیلتر SAW را اندازه گیری و مقایسه کند

رسانای الکتریکی 

رسانایی الکتریکی به مفهوم قابلیت هدایت جریان الکتریکی در یک ماده، و یکای آن در سیستم استاندارد بین‌المللی واحدها، زیمنس است. در بعضی از مواد، انتقال بار الکتریکی از نقطه ای از ماده به نقطه دیگر آن به آسانی صورت می‌گیرد و در بعضی چنین نیست. به عنوان مثال اگر سر یک سیم مسی را به میلهٔ نایلونی باردار و سر دیگر آن را به یک گلوله که در ابتدا بدون بار است، وصل کنیم، با نزدیک کردن اجسام باردار دیگر، معلوم می‌شود که گلوله باردار شده‌است؛ بنابراین سیم مسی که در آن انتقال بار صورت می‌گیرد، رسانا است. هر رسانای الکتریکی در برابر جریان الکتریکی از خود مقاومتی نشان می‌دهند. مقاوت برخی از رساناها از رساناهای دیگر بیشتر است.

Reza Arefi

ترانزیستور اثر میدان 

تعریف ترانزیستور اثر میدان:جریان خروجی کلکتور، متناسب با جریان ورودی گذرنده از بیس است که سبب می شود ترانزیستور مانند یک قطعه جریان کار کند (مدل بتا)، زیرا یک جریان کوچک تر را می توان برای سوئیچ جریان بزرگ بار به کار برد.(Field Effect Transistor) یا FET، از یک ولتاژ برای اعمال به ترمینال ورودی که گیت (Gate) نامیده می شود، استفاده می کند و جریان گذرنده از آن متناسب با این ولتاژ است.از آن جایی که عملکرد FET مبتنی بر یک میدان الکتریکی حاصل از ولتاژ گیت ورودی است (نام اثر میدان به همین دلیل است)، سبب می شود ترانزیستور اثر میدان، یک قطعه مبتنی بر ولتاژ باشد.ترانزیستور اثر میدان، یک قطعه نیمه هادی تک قطبی است که مشخصات آن بسیار شبیه به ترانزیستور دوقطبی مشابه است.برخی از ویژگی های این قطعه، بازدهی بالا، عملکرد لحظه ای، مقاوم و ارزان بودن است که می توان آن را در اغلب مدارهای الکترونیکی با ترانزیستورهای پیوندی دوقطبی (BJT) معادل جایگزین کرد.ترانزیستورهای اثر میدان را می توان در ابعاد کوچک تری نسبت به ترانزیستور دوقطبی معادل ساخت و به دلیل مصرف و تلفات توان پایینی که دارند، گزینه مناسبی برای استفاده در مدارهای مجتمع مانند CMOS در تراشه های دیجیتال هستند.در ترانزیستورهای دوقطبی، آرایش مواد نیمه هادی فیزیکی نوع P و نوع N، نوع ترانزیستور را مشخص می کند.این تفاوت ساختار مواد نیمه رسانا را برای ترانزیستورهای اثر میدان نیز می توان بیان کرد و FETها را در دو دسته اصلی FET کانال N و FET کانال P قرار داد.ترانزیستور اثر میدان، سه پایه یا ترمینال اصلی دارد که پیوند PN در مسیر اصلی هدایت جریان بین ترمینال های درین (Drain) و سورس (Source) وجود ندارد. این دو پایه، نقشی متناظر با پایه های کلکتور و امیتر در ترانزیستور دوقطبی دارند.» (Channel) نامیده می شود و از ماده نیمه رسانای نوع P یا نوع N ساخته می شود.کنترل جریان گذرنده از این کانال با تغییر ولتاژ اعمالی بر گیت (Gate) امکان پذیر است. همان طور که از نام ترانزیستورهای دوقطبی پیداست، قطعاتی دوقطبی هستند، زیرا با هر جریان دو نوع حامل های بار حفره و الکترون کار می کنند.در مقابل، ترانزیستور اثر میدان، یک قطعه تک قطبی است که فقط به حرکت الکترون ها (کانال N) یا حفره ها (کانال P) بستگی دارد.ترانزیستور اثر میدان، یک مزیت اساسی نسبت به ترانزیستورهای دوقطبی مشابه دارد و آن این است که امپدانس ورودی (Rin) بسیار بزرگی (چند هزار اهم) دارد.این امپدانس ورودی بسیار بزرگ، FETها را نسبت به سیگنال های ولتاژ ورودی، بسیار حساس می کند. اما همین حساسیت بالا گاهی دردسرساز می شود و ممکن است FET با الکتریسیته ساکن به سادگی آسیب ببیند.‌دو نوع اصلی ترانزیستور اثر میدان وجود دارد:ترانزیستور اثر میدان پیوندی (Junction Field Effect Transistor) یا JFET و ترانزیستور اثر میدان با گیت ایزوله شده (Insulated-gate Field Effect Transistor) یا IGFET که معمولاً با نام ترانزیستور اثر میدان نیمه هادی اکسید فلز (Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor) یا MOSFET نامیده می شود.پایان قسمت اول.

بار الکتریکی چیست؟

بار الکتریکی خاصیت فیزیکی ماده است و زمانی که در میدان الکتریکی قرار می‌گیرد به آن نیرو وارد می‌شود. بار الکتریکی، دو نوع است: بار مثبت و بار منفی. بار مثبت دربردارندهٔ پروتون‌ها و بار منفی دربردارندهٔ الکترون‌ها می‌باشد. بارهای هم‌نام یکدیگر را دفع و بارهای ناهمنام یکدیگر را جذب می‌کنند. ماده ای که هیچ بار خالصی ندارد، از لحاظ الکتریکی خنثی است. در سامانهٔ استاندارد بین‌المللی یکاها واحد بار الکتریکی کولُن (C) است. البته در مهندسی برق از یکای آمپر ساعت (Ah) نیز استفاده می‌کنند. در کنش میان اجسام باردار، دانش الکترومغناطیس کلاسیک کافی است و از اثرهای کوانتومی صرف نظر می‌شود.

ماژول های ولتاژ

ماژول های ولتاژ

مقاله های تعمیراتی.

رسانایی الکتریکی به مفهوم قابلیت هدایت جریان الکتریکی در یک ماده، و یکای آن در سیستم استاندارد بین‌المللی واحدها، زیمنس است. در بعضی از مواد، انتقال بار الکتریکی از نقطه ای از ماده به نقطه دیگر آن به آسانی صورت می‌گیرد و در بعضی چنین نیست. به عنوان مثال اگر سر یک سیم مسی را به میلهٔ نایلونی باردار و سر دیگر آن را به یک گلوله که در ابتدا بدون بار است، وصل کنیم، با نزدیک کردن اجسام باردار دیگر، معلوم می‌شود که گلوله باردار شده‌است؛ بنابراین سیم مسی که در آن انتقال بار صورت می‌گیرد، رسانا است. هر رسانای الکتریکی در برابر جریان الکتریکی از خود مقاومتی نشان می‌دهند. مقاوت برخی از رساناها از رساناهای دیگر بیشتر است.

Reza Arefi

https://eitaa.com/joinchat/92143862C26e5071b26

گروه تعمیرات موبایل های تک در ایتا

قبل از کار باید مسائل مربوط به تجارت را بیاموزیم

قبل از کار باید مسائل مربوط به تجارت را بیاموزیم

گروه تعمیراتی موبایل در ایتا

ما در ایتا گروه تعمیرکاران موبایل را راه اندازی کردیم به جهت اینکه همکارانی که تازه در شغل تعمیرات موبایل وارد شده اند بتوانند با کمک قدیمی تر های این صنف خودشان را سریعتر به روز کنند و میزان آسیب به گوشی مشتری هم کم شود، البته خیلی ها از این امر خداپسندانه سوء استفاده کرده و تبلیغات و بازاریابی برای خود راه انداختند که از پرداختن به این موضوعات چشم پوشی کرده ام، چون به بحث ما ارتباطی ندارد.

شماتیک یا بلوک دیاگرام تعمیراتی موبایل

شماتیک یا بلوک دیاگرام تعمیراتی موبایل

راه حل های سخت افزاری چیست؟

مجموعه ای از اطلاعات بصری در قالب مسیرها، نقاط اندازه گیری و اطلاعات ارزشی برای مقایسه است که برای تکنسین ها بسیار مفید است، تکنسین ها در کار خود اغلب نیاز به ارجاع داده های غیر از شماتیک ها مانند مقادیر مرجع از ماشین های معمولی دارند. و با باز کردن مکرر شماتیک ها و طرح های PCB اندازه گیری میکنند. 

عکس توسط
X